Interim management

Het kan zijn dat u op zoek bent naar een nieuwe uitdaging of dat u toe bent aan wat verandering in uw carrière. Wat de reden ook is, als u overweegt om te solliciteren voor een baan als interim manager, lees dan dit artikel eerst. In dit artikel behandelen we namelijk de vraag: wat is precies het werk van een interim manager?

1. Wat is Interim management?

Interim management is een vorm van tijdelijke management waarbij een externe manager aangesteld wordt om een bedrijf of organisatie tijdelijk te leiden. De interim manager komt in actie als er sprake is van een crisis, verandering of overgang. Een interim manager heeft vaak ervaring met soortgelijke situaties en kan snel en adequaat handelen.

2. Wat is de rol van een interim manager?

De rol van een interim manager is vaak erg divers. Het kan zijn dat ze ingezet worden om een project te leiden, maar ook een bedrijf te helpen bij een turnaround of herstructurering. Daarnaast kunnen interim managers ook optreden als coach of adviseur van het management.

3. Waarom kiezen voor een job als interim manager?

Als interim manager heb je de kans om bij verschillende bedrijven te werken en zo diversiteit in je werk te brengen. Dit maakt het vak erg interessant. Daarnaast is er veel vraag naar interim managers, waardoor je relatief makkelijk aan een baan komt. Ook zijn er veel opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden voor interim managers.

4. Waarom kiezen bedrijven voor een interim manager?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven kiezen voor een interim manager. In sommige gevallen is er sprake van een tijdelijke toename in werkzaamheden of projecten, waardoor het bedrijf extra hulp nodig heeft. In andere gevallen is er sprake van een verandering in de organisatie, zoals een fusie of overname, waarbij extra deskundigheid en ervaring nodig is om de overgang soepel te laten verlopen. Ook als er sprake is van een reorganisatie of herstructurering in het bedrijf, kan een interim manager uitkomst bieden.

5. Interim manager gezocht

In een bedrijf kunnen er allerlei redenen zijn waarom je een interim manager zoekt. Misschien is er sprake van een reorganisatie, of er is iemand vertrokken en je hebt behoefte aan vervanging.