Worden er nog handen geschud?

Worden er nog handen geschud?

Wist je dat men vermoedt dat het elkaars hand vastnemen om gedag te zeggen ontstaan is als vredesteken? Alleen maar door je hand uit te reiken naar de andere kon je aantonen dat je geen wapen in handen had en dus eigenlijk geen bedreiging vormde voor de tegenpartij.

Handen schudden, ‘to do or not to do’, that is the question. Of, is het eigenlijk wel een vraagstuk?

Neen, dat handen schudden is zo passé! Zeker als we verdergaan op bovenstaande theorie rond het ontstaan van de handdruk!

Nu, de andere reden om hiermee te stoppen is vrij eenvoudig. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat overdracht van bacteriën (en virussen, blijkbaar) 4 maal zo groot is bij een stevige handdruk, dan bij een amicale fistbump.

Alleen, het lijkt niet zeer aangeraden om je vuist tevoorschijn te toveren bij elke nieuwe business encounter of bij elk sollicitatiegesprek. Wees eerlijk, het zou een beetje vreemd overkomen.

Maar, hoe zeg je dan gedag aan de andere partij? Voelt het ongemakkelijk voor jou om géén hand te geven? Weet je niet wat je moet doen met je handen? Geen nood, je bent heus niet alleen.

Alternatieven waren er genoeg: de Wuhan-shake (ook gekend als ‘voetzoenen’ – hilarisch, toch?), de elleboogstoot, 5 seconden lang in elkaars ogen kijken (help!),… Hen werd geen lang leven beschoren en gelukkig maar.

Wat kunnen alternatieven zijn, zeg je?

Simpelweg een duidelijke ‘goeiedag’ gevolgd door een ‘aangenaam je te ontmoeten’, gecombineerd met een glimlach (zo breed als je zelf wil), een open houding en een hoofdknik.

Volstaat, vind je niet?

Relevante artikels